Sorteer op
 • K'WILLEM DE BIJZETTAFEL
  K'WILLEM DE BIJZETTAFEL

  K'WILLEM DE BIJZETTAFEL WIT/ZWART Een mooi verhaal is het, het verhaal van Esther en haar vader Willem. Met een voorliefde voor vormen en mooie objecten heeft Esther deze collectie kandelaars, tafeltjes en woonobjecten ontworpen.…

  € 239,99
 • K'WILLEM DE SALONTAFEL
  K'WILLEM DE SALONTAFEL

  K'WILLEM DE SALONTAFEL WIT/ZWART Een mooi verhaal is het, het verhaal van Esther en haar vader Willem. Met een voorliefde voor vormen en mooie objecten heeft Esther deze collectie kandelaars, tafeltjes en woonobjecten ontworpen.…

  € 239,99
 • KWILLEM DE RONDE KANDELAAR
  KWILLEM DE RONDE KANDELAAR

  KWILLEM DE RONDE KANDELAAR S-M-L WIT-ZWART-ZIJDEGRIJS Een mooi verhaal is het, het verhaal van Esther en haar vader Willem. Met een voorliefde voor vormen en mooie objecten heeft Esther deze collectie kandelaars, tafeltjes en…

  € 59,99
 • KWILLEM DE MINI RONDE KANDELAAR
  KWILLEM DE MINI RONDE KANDELAAR

  KWILLEM DE MINI RONDE KANDELAAR S-M-L WIT-ZWART Een mooi verhaal is het, het verhaal van Esther en haar vader Willem. Met een voorliefde voor vormen en mooie objecten heeft Esther deze collectie kandelaars, tafeltjes en…

  € 39,99

KWILLEMINHUIS

 

De woonobjecten van K’willeminhuis worden ontworpen en handgemaakt door vader en dochter.
Zij worden zorgvuldig en met liefde bijgestaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Alle objecten worden met de hand gebogen van dun rond ijzer. De mix van een ‘wonky’ uitstraling en het gebruik van verschillende vormen restanten ijzer, maakt dat elk item uniek is. K’willeminhuis is authentiek met een verfijnde uitstraling, een eigen "handschrift" en vooral tijdloos, duurzaam en bijzonder.

-

Het verhaal van Eshter:

"Mijn vader heet Willem en hij is bijna 80 jaar, als je hem zoekt dan zit hij in de schuur. Je hoort de radio, ziet de vuurspetters en daar staat hij dan met een brede glimlach! Elke dag weer, want lassen is zijn hobby! Willem is een doorzetter en een doener, gelukkig wel! 

Na zijn herseninfarct, jaren geleden, heeft mijn vader de draad weer goed opgepakt Hij begon met een aantal tuinhekjes voor familie en vrienden maar sinds 2015 zijn wij samen ideeen gaan uitwerken. Ik bedenk de vorm en de functie van een ontwerp, mijn vader kijkt hoe we het gaan maken en dan gaan we samen aan de slag. 

K’willeminhuis bestaat sinds 1 oktober 2016 en het is geweldig hier dagelijks mee bezig te zijn. Als kind was ik al vol met ideeen, altijd bezig met mode en interieur. Het ontwerpen en veranderen van dingen in mijn kamer, het zat er als kind al in. Van o.a. verschillende vormen restanten ijzer maken we een verfijnd ambachtelijk product waar nooit twee precies hetzelfde kunnen zijn. We combineren het restijzer met fijn rond ijzer. Vervolgens maken wij dat net-niet recht, maar juist wat ‘wonki” en een beetje krom. De lasnaden mogen gezien worden, want het is handwerk. Het ontwerp heeft altijd een mooi detail en een uitstraling die sober, simpel en verfijnd oogt. 

Ik ben trots op mijn vader, hij is handig, geduldig en denkt mee. Heel trots, omdat hij altijd zo doorgezet heeft. Voor hem is dit een soort bewegings-therapie en voor mij een manier om mijn creativiteit te uiten. Bovendien worden we er allebei hartstikke blij van!"

-

Hun filosofie:

"We werken sinds anderhalf jaar samen met een geweldige groep jongens. Ze hebben allen een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen hun talenten ontdekken bij de stichting Ons Bedrijf. De samenwerking met hen brengt ons verder naar ons doel. Het maakt niet uit wie, wat of hoe je bent, een mooie opdracht maken is fijn en geeft je een gevoel van trots. 

‘onze jongens’  werken dagelijks onder goede begeleiding op de metaalafdeling. Het is fantastisch te zien hoe zij met plezier de verschillende woonobjecten maken voor ons. Alles wordt met de hand gebogen en de lasnaden mogen gezien worden, ze wisselen de taken af en leren steeds weer wat bij.
Wat zijn wij blij met ze!"

 
© 2015 - 2024 The Style Hunter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel